Konu
:
Sebzeli Dana Kontrafile Izgara
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Dana Kontrafile İzgara
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Dana Kontrafile İzgara
Kırmızı et demir yönünden biyoyararlılığı en yüksek ve zengin temel gıdamızdır
Her ne kadar kolesterol içeriği yüksek olsa da tüketilmediğinde bazı amino asitler ve minerallerin eksikliği görülebilir
Çocukların haftada 3-5 kez, yetişkinlerin ise haftada 1-2 kez kırmızı et veya kırmızı et giren yemekleri tüketmeleri sağlıklı beslenme açısından gereklidir
Bugün vereceğim tarifte dana kontrafile kullanma sebebim çabuk pişiyor olması ve yağ oranının düşük olması
Yemeğin fotoğrafına bakınca soteye benzetebilirsiniz, zaman darlığından dolayı etleri ince şeritler halinde kestiğim için görüntünün bu hale geldiğini söyleyebilirim
Ancak lezzet, pratiklik ve hafiflik konusunda yine tam puan alan bir yemek olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim
Malzemeler (4 kişilik)
4 dilim yağsız dana kontrafile (toplam 350 gr, her bir dilim yaklaşık 90 gr)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber (elinizde sarı biber yoksa yeşilden iki adet kullanabilirsiniz)
1 adet kırmızı tatlı biber
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ve etleri bu karıma yatırın
Siz sebzeleri hazırlayana kadar etleri buzdolabında bekletin
Biberleri ve domatesleri yıkayıp jülyen doğrayın
Izgara tavası, tost makinesi ya da dumansız ızgara tencerenize etleri koyup 15 dakika pişirin
Etler suyunu çekmeye başladığı sırada biberleri ekleyin
Biberler hafif ölünce etin sertliğini kontrol edin, eğer yenilecek kıvama geldiyse domatesleri ekleyip etlerle karıştırın
Arzu ederseniz kekik serperek yanında bol salata ile sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul