Konu
:
Fırında Kıymalı Karnabahar
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kıymalı Karnabahar
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kıymalı Karnabahar
Malzemeler (4 kişilik)
1 orta boy karnabahar (800 gr)
½ limon
250 gr yağsız dana kıyma
1 baş kuru soğan
2 orta boy rendelenmiş domates veya domates suyu
Karabiber, pulbiber, tuz
Üzerinin sosu için:
2 bardak light süt
2 yemek kaşığı tam buğday unu
100 gr rendelenmiş light kaşar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Karnabaharı parçalara ayırıp güzelce yıkayın
Yarım limonun suyu ile beraber 1 su bardağı su ilave edip 10 dakika haşlayın
Karnabaharların tamamen haşlanmamasına dikkat edin çünkü fırına gireceği için biraz diri kalması gerekli
Bir tencerede ince doğranmış kuru soğan, domates ve kıymayı baharatlarla birlikte 10 dakika karıştırarak pişirin
Sos tavasında zeytinyağı ile unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ilave edin
Muhallebi kıvamından biraz daha sıvı bir sos elde edeceksiniz
Fırın kabına haşlanmış karnabaharları yerleştirin
Kıymalı karışımı eşit bir şekilde karnabaharların üzerine yayın
Beşamel sosunu da döktükten sonra 150 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirin
En son rendelenmiş light kaşarı ilave edip üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul