Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kıymalı Karnabahar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kıymalı Karnabahar



Malzemeler (4 kişilik)

1 orta boy karnabahar (800 gr)
½ limon
250 gr yağsız dana kıyma
1 baş kuru soğan
2 orta boy rendelenmiş domates veya domates suyu
Karabiber, pulbiber, tuz
Üzerinin sosu için:
2 bardak light süt
2 yemek kaşığı tam buğday unu
100 gr rendelenmiş light kaşar
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Karnabaharı parçalara ayırıp güzelce yıkayın Yarım limonun suyu ile beraber 1 su bardağı su ilave edip 10 dakika haşlayın Karnabaharların tamamen haşlanmamasına dikkat edin çünkü fırına gireceği için biraz diri kalması gerekli
Bir tencerede ince doğranmış kuru soğan, domates ve kıymayı baharatlarla birlikte 10 dakika karıştırarak pişirin
Sos tavasında zeytinyağı ile unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ilave edin Muhallebi kıvamından biraz daha sıvı bir sos elde edeceksiniz
Fırın kabına haşlanmış karnabaharları yerleştirin Kıymalı karışımı eşit bir şekilde karnabaharların üzerine yayın Beşamel sosunu da döktükten sonra 150 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirin En son rendelenmiş light kaşarı ilave edip üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin

Alıntı Yaparak Cevapla