Konu
:
Havuçlu Kabak Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Kabak Sufle
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Kabak Sufle
Günün ürünü olan ve kış mevsiminde bol bulunan bir sebze olan havuç basit bir sufle tarifinin içinde çıkıyor bu kez karşımıza
Pişerken şaşırtıcı biçimde kabaran ancak, sık sık fırın kapağı açıldığında sönebilen lezizi bir sufle tarifini paylaşmak istiyorum
Danışanlarımdan Aylin Hanım?ın geliştirdiği bu tarif özellikle sebze yemek istemeyen çocuklar için mükemmel bir ana yemek seçeneği
Geliştirdiği tarifi bizimle paylaştığı için Aylin Hanım?a çok teşekkür ediyorum
Malzemeler ( 8 kişilik)
2 adet taze kabak
2 orta boy havuç
2 yufka
2 su bardağı light süt
2 adet yumurta
120 gr beyaz light peynir rendesi ( 4 kibrit kutusu kadar)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 demet taze nane
1/3 demet dereotu
Pul biber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabak ve havuçları yıkadıktan sonra soyup rendeleyin
Dereotu ve naneyi ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın
Bu malzemeleri bir kasede beklemeye alın
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın
Süt ve zeytinyağını ilave edip, biraz daha çırpın
Yufkaları ufak parçalar halinde bölün
Yufka parçalarını, sebzeleri, baharatları yumurta karışımının içine ekleyip çatalla karıştırın
Tüm Hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye ya da büyük bir sufle kabına dökün
Orta ateşte yaklaşık 45 dakika fırınlayın
Fırından çıktıktan sonra börek gibi dilimleyip servis edin
Porsiyon Ölçüsü- Kalorisi:
Tüm suflenin 1/8?i - 275 kalori
Değişim karşılığı:
1/2 sebze + 1/4 süt + 1 et + 2 dilim ekmek
Diyetisyen Görüşü:
Yeterli ve dengeli beslenme, her öğünde temel besin gruplarından dengeli bir şekilde almakla sağlanabilir
Havuçlu kabak sufle yemeği bu anlamda tüm besin öğelerini dengeli bir şekilde içeriyor
Ana yemek olarak tüketilmesini önerdiğim bu yemeğin yanında ½ bardak yoğurt da tüketebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul