Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Kabak Sufle

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kabak Sufle




Günün ürünü olan ve kış mevsiminde bol bulunan bir sebze olan havuç basit bir sufle tarifinin içinde çıkıyor bu kez karşımıza Pişerken şaşırtıcı biçimde kabaran ancak, sık sık fırın kapağı açıldığında sönebilen lezizi bir sufle tarifini paylaşmak istiyorum

Danışanlarımdan Aylin Hanım?ın geliştirdiği bu tarif özellikle sebze yemek istemeyen çocuklar için mükemmel bir ana yemek seçeneği Geliştirdiği tarifi bizimle paylaştığı için Aylin Hanım?a çok teşekkür ediyorum

Malzemeler ( 8 kişilik)

2 adet taze kabak
2 orta boy havuç
2 yufka
2 su bardağı light süt
2 adet yumurta
120 gr beyaz light peynir rendesi ( 4 kibrit kutusu kadar)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 demet taze nane
1/3 demet dereotu
Pul biber, tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabak ve havuçları yıkadıktan sonra soyup rendeleyin Dereotu ve naneyi ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın Bu malzemeleri bir kasede beklemeye alın

Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın Süt ve zeytinyağını ilave edip, biraz daha çırpın Yufkaları ufak parçalar halinde bölün

Yufka parçalarını, sebzeleri, baharatları yumurta karışımının içine ekleyip çatalla karıştırın Tüm Hepsini homojen olacak şekilde karıştırıp, yapışmaz bir tepsiye ya da büyük bir sufle kabına dökün Orta ateşte yaklaşık 45 dakika fırınlayın Fırından çıktıktan sonra börek gibi dilimleyip servis edin

Porsiyon Ölçüsü- Kalorisi:
Tüm suflenin 1/8?i - 275 kalori

Değişim karşılığı:
1/2 sebze + 1/4 süt + 1 et + 2 dilim ekmek

Diyetisyen Görüşü:
Yeterli ve dengeli beslenme, her öğünde temel besin gruplarından dengeli bir şekilde almakla sağlanabilir Havuçlu kabak sufle yemeği bu anlamda tüm besin öğelerini dengeli bir şekilde içeriyor Ana yemek olarak tüketilmesini önerdiğim bu yemeğin yanında ½ bardak yoğurt da tüketebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla