Konu
:
Light Patlıcan Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Light Patlıcan Kebap
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Light Patlıcan Kebap
çinde yağ olmadan kebap da olur mu demeyin
Diyetistanbul mutfağında geçen haftalarda denediğimiz bu tarif oldukça lezzetliydi
Çektiğimiz resimden de anlayacağınız gibi pilav ile servisi mükemmel görünüyor
Bunu sadece biz söylemiyoruz
Yemekten anlayan bir dostumuz o gün tesadüfen uğramıştı
Patlıcan kebabımızdan tattı, yorumlarını aynen iletiyorum:
?Çok hafif, çok leziz, etin ve patlıcanın uyumu harika, önceden biz kebap diye sırf yağ yiyormuşuz?
Bu yorum üzerine ne denir? Şimdiden mutfağınızdaki özel lezzetler arasına almanızı önerdiğim bu yemeği patlıcanın asıl mevsimi olan yaz ve sonbaharda daha sık yapmanızda yarar görüyorum
Malzemeler ( 4 kişilik)
4 küçük boy patlıcan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
240 gr
Yağsız dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun
Köfteyi 4 eşit parçaya bölün
Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz
Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin
Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin
Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin
Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin
Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul