Yalnız Mesajı Göster

Light Patlıcan Kebap

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Light Patlıcan Kebap




çinde yağ olmadan kebap da olur mu demeyin Diyetistanbul mutfağında geçen haftalarda denediğimiz bu tarif oldukça lezzetliydi Çektiğimiz resimden de anlayacağınız gibi pilav ile servisi mükemmel görünüyor Bunu sadece biz söylemiyoruz Yemekten anlayan bir dostumuz o gün tesadüfen uğramıştı Patlıcan kebabımızdan tattı, yorumlarını aynen iletiyorum: ?Çok hafif, çok leziz, etin ve patlıcanın uyumu harika, önceden biz kebap diye sırf yağ yiyormuşuz?
Bu yorum üzerine ne denir? Şimdiden mutfağınızdaki özel lezzetler arasına almanızı önerdiğim bu yemeği patlıcanın asıl mevsimi olan yaz ve sonbaharda daha sık yapmanızda yarar görüyorum

Malzemeler ( 4 kişilik)
4 küçük boy patlıcan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
240 gr Yağsız dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak ile baharatları derin bir kapta yoğurun Köfteyi 4 eşit parçaya bölün Her bir patlıcana bir parçayı kullanarak porsiyon kontrolünü ve eşit dağılımı sağlayabilirsiniz
Daha önceden yıkadığınız patlıcanları 2 cm aralıklarla yanlamasına kesin Minik köfteler hazırlayıp kestiğiniz yere yama yapar gibi köfteyi koyarak patlıcan dilimlerini yeniden birleştirin Fırın tepsisine köftelerini düşürmeden patlıcan kebabı dizip 30 dakika 175 derece fırında pişirin
Su ile biber salçasını bir kasede karıştırıp fırında pişen kebabın üzerine gezdirin Dilimlediğiniz sivri biber ve domatesleri de tepsiye dizip 15 dakika daha fırınınızı ızgara ayarına getirerek pişirmeye devam edin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla