Konu
:
İlkbahar Türlüsü
Yalnız Mesajı Göster
İlkbahar Türlüsü
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İlkbahar Türlüsü
Yaz türlüsü olur, kış türlüsü olur da ilkbahar türlüsü olmaz mı? Bu hafta sonu ilkbaharın nimetleriyle doldurduğum pazar sepetimden çeşitli lezzetler ortaya çıkarmak istedim
Hem sağlıklı, hem hafif hem de çok pratik olan ilkbahar türlüsünü yoğurt ve tam tahıllı ekmekle beraber yiyebilirsiniz
1 Porsiyon ilkbahar türlüsü porsiyon ölçüsü:
6 kaşık (tarifin 1/6 sı)
1 Porsiyon ilkbahar türlüsü değişim ölçüsü:
1 sebze+1yağ+1/3 dilim ekmek
1 Porsiyon ilkbahar türlüsü kalorisi:
100 kalori
Malzemeler (6 kişilik)
2 adet soyulmuş enginar
1 havuç
250 gr taze iç bakla
250 gr taze bezelye
1 küçük patates
¼ demet dereotu
4 adet taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2-3 diş taze sarımsak
2 kesme şeker
Tuz
Yapılışı:
Taze soğanları ve sarımsakları yıkayıp ince ince doğrayıp tencereye alın zeytinyağı ile birlikte orta ateşte 5 dakika çevirin
Küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri, yıkanmış iç bakla ve bezelyeleri ilave ederek ocağın altını kısın ve 5 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakın
Havuç biraz yumuşadığında soyulmuş enginarları 6 eşit parçaya bölerek tencereye ekleyin
1 limonun suyunu sıkarak tencereye ilave edin
Altı kısık olarak 15-20 dakika pişirin
Yıkayıp doğradığınız dereotunu tuzu, kesme şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Sebzelerin pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edin
Piştiğinde ocağın altını kapayın
En az 30 dakika tencerenin kapağını açmadan dinlendirin
Yemeğinizi buzdolabına kaldıracağınız cam saklama kabına alarak soğuması için kaldırın
Soğuk veya ılık servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul