Konu
:
Karalâhana Diblesi
Yalnız Mesajı Göster
Karalâhana Diblesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karalâhana Diblesi
Malzemeler
1 bağ karalâhana
1,5 su bardağı pirinç
1?2 adet patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Yıkanmış karalâhanalar ince ince kıyılır
Tencereye bir kat karalâhana konur, üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir
Patates, havuç küp şeklinde doğranıp üzerine eklenir
Kuru soğanlar doğranır
Üstüne kalan karalâhanalar eklenir
Tuzu eklenip 2 su bardağı su eklenip, Pişirilir
Pişmeye yüz tutunca üzerine yağı ve baharatı eklenir ve karıştırılarak demlenmeye bırakılır
Not: Pirinç yerine bulgur da kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul