Konu
:
Karamelli Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Dondurma
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelli Dondurma
KARAMELLİ DONDURMA
=Malzemeler=:
1 bardak şeker,
5 yumurta sarısı,
3 bardak süt,
bir tutam vanilya
=hazırlanışı=
1- Sütü bir tencerede yavaş yavaş kaynatın; içine vanilyayı atarak ateşten indirin ve üzerini kapattıktan sonra birkaç dakika dinlenmeye bırakın
2- diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını 170 gr
şeker ile iyice köpürünceye kadar çırpın
3- Geriye kalan 50 gr
şekeri bir kabın içinde hafif ateşte eritip karamel haline getirin ve altın sarısı rengini alır almaz ateşten indirin
4- Karameli ateşten indirdikten sonra içine, sürekli karıştırarak ve yavaş yavaş ilk önce vanilyalı sütü, daha sonra şeker ile çarpılmış yumurta sarılarını katın ve kaynamamasına dikkat ederek orta ateşte krem, kaşığın üstüne sanlıncaya dek pişirini
5- Daha sonra ateşten alıp tel süzgeçten geçirerek soğumaya bırakın
6- Bu arada üzerinde kaymak oluşmasına engel olmak için arada sırada karıştırın
7- Krem soğuduktan sonra eğer varsa dondurmalığa yoksa hafif aaaalden yapılmış herhangi bir kalıbın içine koyarak soğutucunuzun buzluğuna yerleştirin
8- Eğer dondurmalık dışında herhangi bir kalıba koydunuzsa, dondurma yan taraflarından donmaya başladığı andan itibaren tahta bir spatula ile ara ara hafifçe karıştırın
9- Soğutucunuzun soğutma gücüne göre dondurmanız en az 1, en fazla 4 saat sonra hazır olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul