Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Pirzola

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Pirzola



Malzemeler
  • Bir kilo kuzu pirzola
  • Bir adet dilimlenmiş limon
  • On diş sarımsak
  • Kekik, tane karabiber
  • Yarım kilo iç bezelye
  • Birkaç yaprak taze fesleğen
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri
  • Yarım kilo yeşil fasulye
  • Kapak için yarım bardak un, yeterince su
  • Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak
  • Zeytinyağı
  • Bir adet dilimlenmiş portakal

Yapılışı

Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin En üste pirzolaları koyun Birkaç tane karabiber ve kekik atın Tuzu da ekleyin Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın Unla sudan bir küçük hamur edinin Güvecin üstünü kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin
Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın Suyunu atmayın Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız
Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla