Konu
:
Güveçte Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Pirzola
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Pirzola
Malzemeler
Bir kilo kuzu pirzola
Bir adet dilimlenmiş limon
On diş sarımsak
Kekik, tane karabiber
Yarım kilo iç bezelye
Birkaç yaprak taze fesleğen
Yarım kilo arpacık soğan
İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri
Yarım kilo yeşil fasulye
Kapak için yarım bardak un, yeterince su
Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak
Zeytinyağı
Bir adet dilimlenmiş portakal
Yapılışı
Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin
Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin
En üste pirzolaları koyun
Birkaç tane karabiber ve kekik atın
Tuzu da ekleyin
Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın
Unla sudan bir küçük hamur edinin
Güvecin üstünü kapatın
Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin
Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın
Suyunu atmayın
Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız
Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin
Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin
Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul