Yalnız Mesajı Göster

Sığır Eti Haşlama

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Eti Haşlama



Malzemeler
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 kg kemiksiz sığır eti
  • 250 gr havuç
  • 250 gr şalgam
  • 250 gr soğan
  • 250 gr kereviz
  • 3 baş soğan
  • 2 kaşık yağ
  • 2-3 tane karanfil
  • Tuz

Yapılışı

Bir tencereye ağzına kadar su doldurup 4 parçaya böldürdüğünüz ve yıkadığınız eti koyunuz Harlı ateşte kaynatınız, köpüklerini alınız Ateşi hafifletiniz, yukarıda yazdığımız bütün sebzeleri yıkayınız Doğrayarak kaynamakta olan tencereye atınız Soğan, karanfil, şeker ve tuzu ilave ediniz İyice pişene kadar kaynamaya bırakınız Ardından servis tabağına alınız Suyunu süzgeçten geçirip etin üstüne dökünüz Et suyunda pişmiş olan sebzeleri püre haline getirip az kızdırılmış yağ ile karıştırıp tabağın yanına koyunuz Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla