Konu
:
Sığır Eti Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Sığır Eti Haşlama
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sığır Eti Haşlama
Malzemeler
2 tane kesme şeker
1 kg kemiksiz sığır eti
250 gr havuç
250 gr şalgam
250 gr soğan
250 gr kereviz
3 baş soğan
2 kaşık yağ
2-3 tane karanfil
Tuz
Yapılışı
Bir tencereye ağzına kadar su doldurup 4 parçaya böldürdüğünüz ve yıkadığınız eti koyunuz
Harlı ateşte kaynatınız, köpüklerini alınız
Ateşi hafifletiniz, yukarıda yazdığımız bütün sebzeleri yıkayınız
Doğrayarak kaynamakta olan tencereye atınız
Soğan, karanfil, şeker ve tuzu ilave ediniz
İyice pişene kadar kaynamaya bırakınız
Ardından servis tabağına alınız
Suyunu süzgeçten geçirip etin üstüne dökünüz
Et suyunda pişmiş olan sebzeleri püre haline getirip az kızdırılmış yağ ile karıştırıp tabağın yanına koyunuz
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul