Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanalı Dana Et Yemeği

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanalı Dana Et Yemeği



Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nebati yağ
  • 200 ml su
  • Yarım kilo Brüksel lahanası
  • 1 dana fileto
  • Taze öğütülmüş kara biber
  • Tuz

Yapılışı

Dana filetoyu pişirme ipi ile güzelce bağlayın Taze öğütülmüş kara biber ve tuz ile iyice baharatlandırın Derince bir tencerede yağı eritin Tereyağını da işlâve ederek, etin her iki tarafını kızartın Sonra, eti tencereden alın

Brüksel lahanasını tencereye koyun Ve, devamlı alt üst ederek, 4 ilâ 5 dakika kavurun Sonra, eti tencereye geri koyun Suyunu ilâve edin, kaynatın Tencerenin kapağını kapatın; ara sıra eti ve sebzeleri karıştırarak, kısık ateşte 1 saat kadar pişirin Et pişince, lahanalarla birlikte ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla