Konu
:
Sebzeli Rula Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Rula Et Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Rula Et Tarifi
Malzemeler
4 İnce dilim dana biftek
1-2 Kepçe sıcak su
4 Dilim pastırma
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı sirke
1 Çay kaşığı kekik
1-2 Dal taze soğan
Tuz, karabiber
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
Yapılışı
Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın
Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün
Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın
Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın
Sirke ilave edip, ateşten alın
Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın
Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın
Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin
Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün
Patatesleri soyup yıkayın
İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün
Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin
Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin
Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin
Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Not : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun
Akan suyun altında yıkayıp süzün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul