Konu
:
Etli Bezelye 2
Yalnız Mesajı Göster
Etli Bezelye 2
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Bezelye 2
Malzemeler
1 kilo iç bezelye
2 adet soğan
250 gram parça kuzu eti
2 çorba kaşığı yağ
3 bardak su
1 demet dereotu
1 kahve kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı
Bir tencere içine doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı yağ, et, kıyılmış yarım demet dereotu ve tuz koyarak ateşe oturtulup kapağını kapatınız
Soğanlar sararıncaya kadar ara sıra karıştırmak suretiyle pişiriniz
Daha sonra kızaran et üzerine 3 bardak su, bir kahve kaşığı şeker, yağ ve bezelye ile bir miktar tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapayınız
Bezelyeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte bir saat pişiriniz
Servis yaparken kalan yarım demet dereotunu kıyıp üzerine serpiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul