Konu
:
Tüffahiye
Yalnız Mesajı Göster
Tüffahiye
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tüffahiye
Malzemeler
750 gr
Toz şeker
tuz
250 gr
Badem
100 gr
Hurma
300 gr
Koyun budu et
9 adet kırmızı elma
safran
gülsuyu
1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Küçük kuşbaşı doğranmış etleri, çok az suda pişirin
Önce şurubu hazırlayın
Dört bütün elmayı soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra hazırladığınız şuruba batırın, ateş koyun
Pişirme sırasında şurubu sürekli elmalar üzerinden kaşıkla aktarın
Şurup kalınlaşınca gülsuyu ile inceltin
Bu işlemi üç defa tekrarlayın
Pişen elmaları şuruptan çıkarıp bir tabağa alın
Elmaları çıkardığınız şurubun içinde etleri birkaç dakika çevirin
3 elmayı soyup, çekirdeklerini çıkarın, mikserden geçirin
Tencereye bir parça şurupla etleri koyun, kalan 2 elmayı soyup çekirdeklerini ayıklayıp ince doğrayın ve 200 gram incelmiş bademle birlikte pişmeye bırakın
Hurmaların çekirdeğini çıkarıp ikiye ayırın, safranı ve nişastayı ayrı ayır gül suyuyla inceltin, tuzunu ekleyerek ateşten çekin
Bir tabağa alın
Şurupta pişmiş elmaları üzerine yerleştirin, kalan bademi üzerine koyun ve gülsuyu serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul