Konu
:
Patates Püreli Dana Nuar Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püreli Dana Nuar Rosto
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püreli Dana Nuar Rosto
Malzemeler
1
5 kg dana nuar (bonfile)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet ufak kereviz yaprağı
Patates püreli rosto
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 ortaboy soğan
Patates püresi malzemesi: 1 kg patates, 1 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı kaynar süt, 1 çay kaşığı tuz
1 demet maydonaz (saplarıyla birlikte)
1 adet defne yaprağı
Yapılışı
Önce tuzlayıp biberlediğiniz yağı tencerede kızdırın
Eti ilave edin
Altı üstü pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra eti dışarı alın
Sos için sebzeleri koyun
İçine unu ekleyip iyice karıştırın
Daha sonra suyu ve baharatı atın
Kaynayınca köpüğünü almayı ihmal etmeyin
Sos hazır olunca fırında veya başka bir tenecerede etle birlikte birbuçuk saat kadar pişirin
Pişen eti ince ince dilimleyip sosuyla servis yapın
Patates püresi hazırlanışı: Patatesleri soyup dörde bölün
Yıkayın
Tencereye üzerlerini kaplayacak kadar su koyun
30 dakika pişirin
Suyunu süzüp blender yardımıyla ezin
Yağ, tuz ve kaynar sütü ekleyerek, çırpma teli ile iyice karıştırıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul