Yalnız Mesajı Göster

Patates Püreli Dana Nuar Rosto

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püreli Dana Nuar Rosto



Malzemeler
  • 15 kg dana nuar (bonfile)
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet ufak kereviz yaprağı
  • Patates püreli rosto
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su
  • 1 ortaboy soğan
  • Patates püresi malzemesi: 1 kg patates, 1 yemek kaşığı margarin, 1 su bardağı kaynar süt, 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet maydonaz (saplarıyla birlikte)
  • 1 adet defne yaprağı

Yapılışı

Önce tuzlayıp biberlediğiniz yağı tencerede kızdırın Eti ilave edin Altı üstü pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra eti dışarı alın Sos için sebzeleri koyun İçine unu ekleyip iyice karıştırın Daha sonra suyu ve baharatı atın Kaynayınca köpüğünü almayı ihmal etmeyin Sos hazır olunca fırında veya başka bir tenecerede etle birlikte birbuçuk saat kadar pişirin Pişen eti ince ince dilimleyip sosuyla servis yapın

Patates püresi hazırlanışı: Patatesleri soyup dörde bölün Yıkayın Tencereye üzerlerini kaplayacak kadar su koyun 30 dakika pişirin Suyunu süzüp blender yardımıyla ezin Yağ, tuz ve kaynar sütü ekleyerek, çırpma teli ile iyice karıştırıp sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla