Yalnız Mesajı Göster

Avcı Kebabı Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Kebabı Tarifi



Malzemeler
  • 1 kg kuzu eti (kemiksiz)
  • Kekik
  • 1 avuç bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 2 sogan
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 domates
  • 1 çorba kasigi salça
  • 1 fincan sivi yag

Yapılışı

Kuzu etini kusbasi dograyin Harli ateste, sivi yagla pembelesene kadar kavurun Sogani soyduktan sonra dograyip ete ilave edin ve dört-bes dakika daha kavurun Salça ve dogranmis domatesleri katip bir dakika karistirdiktan sonra 12 litre (alti su bardagi) su ilave edin Bir tasim kaynatip altini kisin

Diger yandan havucu soyun ve yarim parmak uzunlugunda parçalara dograyin Patatesi soyup havuç parçalari gibi kesin Bezelye içi hazir edin Etlerin pisimine yakin, havucu yemege ilave edin 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katin Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatin Yemek pistiginde yarisina kadar su kalmis olmalidir Sicak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla