Konu
:
Avcı Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Avcı Kebabı Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avcı Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kg kuzu eti (kemiksiz)
Kekik
1 avuç bezelye
Tuz, karabiber
2 sogan
3 havuç
4 patates
2 domates
1 çorba kasigi salça
1 fincan sivi yag
Yapılışı
Kuzu etini kusbasi dograyin
Harli ateste, sivi yagla pembelesene kadar kavurun
Sogani soyduktan sonra dograyip ete ilave edin ve dört-bes dakika daha kavurun
Salça ve dogranmis domatesleri katip bir dakika karistirdiktan sonra 1
2 litre (alti su bardagi) su ilave edin
Bir tasim kaynatip altini kisin
Diger yandan havucu soyun ve yarim parmak uzunlugunda parçalara dograyin
Patatesi soyup havuç parçalari gibi kesin
Bezelye içi hazir edin
Etlerin pisimine yakin, havucu yemege ilave edin
10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katin
Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatin
Yemek pistiginde yarisina kadar su kalmis olmalidir
Sicak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul