Konu
:
Fırında Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kuzu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kuzu
Malzemeler
2 kuzu kolu
Yeterince tuz
1 çorba kaşığı yağ
1 bardak yoğurt
1 fincan un
Yarım kaşık salça
8 bardak su
2 baş soğan
2 defne yaprağı
Yapılışı
1
Bir tencereye bir bardak yoğurt, bir fincan un, yarım kaşık salça ve sekiz bardak su konarak telle iyice çırpılır
Soğanlar bütün olarak konur
Ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tutulur
2
İki kuzu kolu bir tencereye yerleştirilir
Üzerine bir numaradaki yoğurtlu, unlu, salçalı malzeme dökülür, tuzu konur, pişinceye kadar ateşte tutulur
3
Pişen et bir tepsiye alınır, suyunun bir kısmı tepksinin kenarından dökülür, tuzu konur
Fırında etin üzeri kızartılır
Tepsi fırından çıkarılır, geri kalan süzülmüş salça üzerine dökülür
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul