Yalnız Mesajı Göster

İstanbul Kebabi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İstanbul Kebabi




Malzemeler:
- 750 gr yağsız kuşbaşı koyun eti,
- 4 adet domates,
- 8 adet sivri biber,
- 6-7 dal taze soğan,
- 1 demet maydanoz,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- Karabiber, kırmızı biber, tuz,
- 2 tabaka yağlı kağıt,

Garnitür için:
- 5 adet patates,
- 1 fincan zeytinyağı,
- ½ limon suyu,
- 1 tutam muskat,
- 1 çay bardağı susam,

Garnitürün Yapılışı:
Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun Rendeleyin Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun İri iri yuvarlayın Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın

Yapılışı:
Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın Biberleri ve maydanozu ince kıyın Domatesi küp şeklinde doğrayın Hepsini etlere ilave edin Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekiği katıp hepsini harmanlayın Yağlı kağıtları 4 parçaya bölün Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin 200°C fırında, kağıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp kağıtla birlikte, garnitürle servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla