Konu
:
Ev İsi Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Ev İsi Lahmacun
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev İsi Lahmacun
Malzeme
- 250 gr (2 su bardağı) un
- tuz
- 3 gr kuru maya
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
- 50 ml (1/4 su bardağı) ılık su
- 150 gr yoğurt
- 450 gr konkase domates
- 100 gr (1 orta boy) soğan
- 250 gr kıyma
- 1 demet maydanoz
- 5 diş sarmısak
- 5 adet sivri biber (tohumları temizlenmiş)
- karabiber
- 1 limon
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak soğanı, maydanozu ve sivribiberi ince ince kıyın
Sarmısağı dövün
Maya ve şekeri 1/4 su bardağı ılık su ile ezin
Limonu sekize bölün
Fırınınızı 220 °C'ye getirip ısıtın
Unu eleyin
2 yemek kaşığını ayırıp kalanına 2 çay kaşığı tuzu katın ve karıştırın
Unun ortasını havuz biçiminde açın, mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın
Yumuşak hamur elde edin ve ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun
Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın
Bu arada harcı hazırlayın
Bunun için bir karıştırma kabına domatesi, soğanı, çiğ kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın
Harcı hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak harcı yayın
Bir fırın tepsisini unlayıp lahmacunları içine dizin
Fırınınızın orta katında 15 dakika pişirin
Lahmacunları sıcak olarak limon eşliğinde servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul