Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti




PORTAKALLI VE HARDALLI KUZU ETİ

=MALZEMELER=

Portakal Sosu İçin Malzemeler:

1 Su bardağı portakal suyu

50 gr Hardal

2 yemek kaşığı kahverengi şeker

1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

(Malzemeler)

500 gr Doğranmış taze mantar

150 gr Doğranmış yeşil soğan

2 yemek kaşığı soya yağı

1,5 kg kemiksiz kuzu eti

1 kg haşlanmış pirinç

Mandalina ve portakal dilimleri

Kavrulmuş badem

=HAZIRLANIŞI =

Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın Haşlanmış pirinci de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla