Konu
:
Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti
PORTAKALLI VE HARDALLI KUZU ETİ
=MALZEMELER=
Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr
Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
(Malzemeler)
500 gr
Doğranmış taze mantar
150 gr
Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış pirinç
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem
=HAZIRLANIŞI =
Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin
Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin
Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın
Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın
Haşlanmış pirinci de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin
Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin
Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul