Konu
:
Taze İç Bezelyeli Tavuk Budu - (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Taze İç Bezelyeli Tavuk Budu - (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze İç Bezelyeli Tavuk Budu - (4 Kişilik)
Gerekli Malzemeler :
4 tavuk budu
1 kg taze iç bezelye
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
8-9 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, biber
Hazırlanışı:
Tavuk butlarını temizleyin, yıkayın, tuz ve biberle ovalayın
Bir tencerede kızdıracağınız 3 kaşık sıvıyağda butları çevirerek her iki taraflarını iyice kızartın ve bekletin
Bezelyenin içlerini ayıklayın
Soğanları ince ince kıyın, domatesleri ufak küpler halinde kesin ve sivri biberleri de küçük küçük doğrayın
Büyük bir tencerenin içinde kalan yağı kızdırıp, soğan ve biberleri hafif pembeleştirin
Domatesleri ekleyerek birlikte 2-3 dakika çevirin
Tavuk butlarını, bezelyeleri ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin ve kaynayınca ateşi kısın
Tavuk eti ve bezelyeleri 45-50 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul