Konu
:
Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik)
Pastırmalı Tarak Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler
500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş
4 limon parçası, süslemek için
Yemeğin Tarifi
Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Orta ateşte bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin
Karidesleri iyice süzün ve kurulayın
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın
Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın
Izgarayı yüksek ateşte ısıtın
Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün
10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin
Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın
ALTERNATİF:
Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz
Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir
SERViS ÖNERiLERi:
Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul