Yalnız Mesajı Göster

Şaraplı Ahtapot Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şaraplı Ahtapot Tarifi



Şaraplı Ahtapot Tarifi



Malzemeler
1 kg ahtapot
8 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
1 su bardağı kırmızı şarap
6 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
4 adet defne yaprağı
2 tatlı kaşığı kekik
Tuz,Karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Yemeğin Tarifi

Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın
Ahtapotu bir tencereye koyun 8 çorba kaşığı su ekleyip, çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar,1-1,5 saat pişirin Suyunu süzüp, şerit şeklinde doğradıktan sonra soğumaya bırakın

Tencereye sıvı yağı koyun Ahtapotu ekleyin Tencereyi sallayarak, yağın ahtapotun her tarafına bulaşmasını sağlayın Küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, hafif renk alıncaya kadar pişirin

Şarap, sirke, küp şeklinde doğranmış domates, salça, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin İyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın Çok kısık ateşte 1,5 saat pişirin Ara sıra suyunu kontrol edin, eğer çok azalmışsa biraz daha kırmızı şarap veya su ekleyin

Ahtapotun pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın Rahatça batıyorsa pişmiş demektir (Pişirme süresinin sonunda sos koyulaşmamışsa ahtapotu tencereden alıp, sosu kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin) Sos koyulaştığında içindeki defne yapraklarını çıkarıp, kıyılmış maydanozu ilave edin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla