Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Tavuk Ve Arpa Şehriye Pilavı



Kızarmış Tavuk ve Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler:
tavuk kalça
köri
kekik
tuz
karabiber

Pilav için:
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
1 tane et bulyon
sıvıyağ

Yapılışı:
Tavuklar baharatlarla ve tuzla karıştırılıp az yağda teflonda kızartılır Bir tencereye yağ ve yarım su bardağı arpa şehriye konarak kavrulur Sonra geri kalan şehriyelerde ilave edilerek biraz daha kavrulur Suyu ve et bulyon ilave edilir (et bulyon tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz) Kaynamaya başladığı zaman ateşi yarım yapıp pilav gibi pişirelim

Afiyet Olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla