Yalnız Mesajı Göster

Beşamal Soslu Tavuk |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamal Soslu Tavuk |




Malzemeler:

* 2 patates
* 3 havuç
* 1 küçük konserve bezelye
* 1 parça tavuk goğsü
Beşamal sosu için:
* 50 gr margarin
* 3 çorba kaşıgı un
* 2 su bardağı süt
Yapılışı:
Tavuğu 2 bardak suda haşlıyoruzPatates, havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruzHaşlanan tavuğu didikliyoruzBezelye, karabiber, tuzu karıştırıp fırın kabına yerleştiriyoruzÜzerine beşamal sos hazırlayıp, döküyoruzKaşar peyniride rendeleyip fırına sürüyoruz200derecede, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Sosun yapılışı:
margarini eritip un ile azıcık kavuruyoruzÜzerine 2 bardak sütü döküp çok katı olmamak kaydıyla pişiriyoruzSonradan içierisine tuzunu ilave edin
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla