Yalnız Mesajı Göster

Orman Kebabı |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı |



Orman Kebabı

Türk mutfağının klasiklerinden orman kebabı, akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürmenin en pratik ve lezzetli yolu Patates, bezelye ve kırmızı etin muhteşem birleşimi orman kebabı tarifinde
Orman Kebabı





Malzemeler,
250 gram kuşbaşı et
1 Kg Patates
1 su bardağı bezelye
2 Adet havuç
1 Adet domates
1 Büyük kuru soğan
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 Su bardağı su
Tuz
Pulbiber
Hazırlanışı,
Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Tencereye sıvı yağ alıp kızdırdıktan sonra soğanları ekleyip kavurun
Domatesi rendeleyip domates salçası ile karıştırın
Karışımı tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin
Kuşbaşı etleri yıkayıp tencereye ekleyip soteleyin
Üzerine suyunu ekleyip 25 dakika pişirin
Patates ve havuçları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin
Bezelyeleri, tuz ve pul biberi ekleyip kısık ateşte pişirin
Havuçlar yumuşadığında yemeğiniz de pişmiştir
Afiyet olsun
Not,
Gerekirse azar azar su ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla