Konu
:
Talaş Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Talaş Kebabi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Talaş Kebabi
Malzemeler
:
750 gr
un
750 gr
margarin
750 gr
kekiksiz kuşbaşı kuzu eti
400 gr
soğan
5 çorba kaşığı sadeyağ
1 adet yumurta sarısı
Kekik
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Soğanların kabuklarını soyup zar şeklinde, eti de kuşbaşı olarak doğrayın
Yumurtanın da sarısını iyice çırpın
Bir mermerin üstüne un ve margarini milföy hamuru kıvamında yoğurun ve yarım saat dinlendirip tekrar açın
Bu işlemi yarım saat aralarla 3 kez tekrarlayın
Bir tavada sadeyağ kızdırıp soğanların renkleri pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra etleri bu kaba koyup tuz, karabiber ve kekik ilave ederek tat verin
Ateşin üzerinde 45 dakika pişirip soğumaya bırakın
Bu arada fırınınızı yakıp orta ısıya getirin
Şimdi hamuru 5 eşit büyüklükte olan parçaya ayırın ve her bir parçayı ayrı ayrı açın
Herbir parçanın ortasına hazırladığınız etli iç malzemesinden eşit miktarda koyun
Daha sonra bunları dört köşe şeklinde kapatın ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp bir tepsiye dizin ve orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin
Yanında kabuğu çıkarılmış domates ve nane yaprakları koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul