Yalnız Mesajı Göster

Talaş Kebabi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Talaş Kebabi



Malzemeler : 750 gr un
750 gr margarin
750 gr kekiksiz kuşbaşı kuzu eti
400 gr soğan
5 çorba kaşığı sadeyağ
1 adet yumurta sarısı
Kekik
Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Soğanların kabuklarını soyup zar şeklinde, eti de kuşbaşı olarak doğrayın Yumurtanın da sarısını iyice çırpın
Bir mermerin üstüne un ve margarini milföy hamuru kıvamında yoğurun ve yarım saat dinlendirip tekrar açın Bu işlemi yarım saat aralarla 3 kez tekrarlayın

Bir tavada sadeyağ kızdırıp soğanların renkleri pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra etleri bu kaba koyup tuz, karabiber ve kekik ilave ederek tat verin Ateşin üzerinde 45 dakika pişirip soğumaya bırakın
Bu arada fırınınızı yakıp orta ısıya getirin Şimdi hamuru 5 eşit büyüklükte olan parçaya ayırın ve her bir parçayı ayrı ayrı açın

Herbir parçanın ortasına hazırladığınız etli iç malzemesinden eşit miktarda koyun Daha sonra bunları dört köşe şeklinde kapatın ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp bir tepsiye dizin ve orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin Yanında kabuğu çıkarılmış domates ve nane yaprakları koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla