Yalnız Mesajı Göster

Patlican Musakka

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Musakka



Malzemeler :
1 kgpatlıcan
500 gr kıyma
500 grdomates püresi
4 adet dilimlenmiş domates
1 çorba kaşığı un
50 grmargarin
2 çay bardağıparmesan peyniri
125 mlbeyaz şarap
3 adet soğan
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı süt Muskat (taze rendelenmiş)
Acı kırmızı biber
Tuz
Tarçın
Karabiber
Zeytinyağı
Kekik Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunlamasına 1 cmkalınlığında dilimlere kesip tuzlayın ve 30 dakika suda bekletinDaha sonra kurulayın, kızgın yağda her iki tarafını kızartınYağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın

Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın, zeytin yağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun Domates püresini katınTuz, acı biber, tarçın ve kekik ile tatlandırın Ağzı açık olarak hafif ateşte 10-15 dakika pişirin Ilınmaya bırakın İçine bir adet çırpılmış yumurta katın
Unu margarinde pembeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edin, 10 dakika pişirin Rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Soğumaya bırakın

Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın

Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın

Sırasıyla patlıcanların yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla