09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlican Musakka
Malzemeler :
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
500 gr domates püresi
4 adet dilimlenmiş domates
1 çorba kaşığı un
50 gr margarin
2 çay bardağı parmesan peyniri
125 ml beyaz şarap
3 adet soğan
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı süt Muskat (taze rendelenmiş)
Acı kırmızı biber
Tuz
Tarçın
Karabiber
Zeytinyağı
Kekik Hazırlanışı :
Patlıcanları uzunlamasına 1 cm kalınlığında dilimlere kesip tuzlayın ve 30 dakika suda bekletin Daha sonra kurulayın, kızgın yağda her iki tarafını kızartın Yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın
Soğan ve sarmısakları küp şeklinde doğrayın, zeytin yağında çevirin, kıymayı ilave edip kavurun Domates püresini katın Tuz, acı biber, tarçın ve kekik ile tatlandırın Ağzı açık olarak hafif ateşte 10-15 dakika pişirin Ilınmaya bırakın İçine bir adet çırpılmış yumurta katın
Unu margarinde pembeleştirin, süt ve beyaz şarap ilave edin, 10 dakika pişirin Rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Soğumaya bırakın
Kalan yumurtaları çırptıktan sonra peynirli karışıma katın
Isıya dayanıklı bir kabı kalan yağ ile yağlayın
Sırasıyla patlıcanların yarısını, kıymalı karışımın tümünü, beşamel sosun yarısını, kalan patlıcanları, domates dilimlerini ve en üste kalan sosu koyun
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin
|
|
|