Konu
:
Canciğer Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Canciğer Tavuk
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Canciğer Tavuk
Canciğer tavuk
Ciğerin zarları soyulur bolca yıkanır
Suda haşlanır süzülür
Tavla zarı büyüklüğünde doğranır
Pirinç tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir
İyice yıkanır
Süzülür
Tencereye yağ konur
Kızınca soğan ilave edilir 1-2 kez çevrilir
Ciğerler rengi dönene kadar kavrulur
2
5 bardak su, defne yaprağı ve şeker ilave edilir
Kaynayınca pirinç konur karıştırılır
Kısık ateşte 20 dakika pişirilir
Bol karabiber serpilir
Tavuk limonlu suyla ovulur
1 kaşık tereyağı eritilir
İçine bir tatlı kaşığı bal konur
Tavuğun üzerine sürülüp 200 derecelik fırında 1 saat pişirilir
İçine hazırlanan pilav doldurulur
Sıcak servis yapılır
MALZEMELER
* 1 bütün tavuk
* 2,5 su bardağı pirinç
* 100gr
tavuk ciğeri
* 1adet rendelenmiş soğan
* 1 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı fıstık
* 2 kaşık yağ
* Tuz
* Karabiber
* 2,5 bardak su
* 1 defne yaprağı
* 1 adet kesme şeker
* Yarım demet dereotu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul