Yalnız Mesajı Göster

Yemek Adı : Sarmısaklı Acı Sos

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Adı : Sarmısaklı Acı Sos



Yemek Adı : Sarmısaklı Acı Sos

Mutfak : Türk
Türü : Av Etleri

MALZEMELER
4 diş sarmısak
2 adet acı yeşil biber
2 adet acı kırmızı biber
1 demet maydanoz
50 gr toz şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
tuz
yeterli miktarda su (takribi 450 ml)

HAZIRLANIŞI
Biberleri uzunlamasına kesip açtıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın ardından çok ince ince doğrayın Sarmısakları da soyduktan sonra yine çok ince kıyın Su, sirke, şeker, tuz, sarmısaklar ve biberi 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın, soğutun ve maydanozları da kıyıp zeytinyağı ile beraber sosa ilave edin

Afiyet Olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla