Yalnız Mesajı Göster

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar



FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR;
Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
300 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
Tuz,karabiber,kırmızıbiber, zeytinyağ
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 su bardağı un,
3 su bardağı süt,
Tuz
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir



Yapılışı;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın
Kaynayan suda hafif diriliğini kaybedecek kadar haşlayın
Haşlanan karnabaharları tepsiye yerleştirin
Soğanı küçük küçük doğrayın,yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun
Kavrulan soğanların içine kıymayı ve istediğiniz baharatı ekleyerek pişirin
Kavrulmuş kıymayı, tepsideki karnıbaharın üzerine yerleştirin
Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
Pişen beşamel sosu tepsideki karnabaharın üzerine yayın
Önceden ısıtılmış,orta ısıdaki fırında beşamel sos biraz kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesini de ekleyerek,kaşarlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak sıcak servis yapın
"Afiyet Olsun"


Alıntı Yaparak Cevapla