09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yerfıstıklı Piliç Ve Soğan Kızartması
YERFISTIKLI PİLİÇ VE SOĞAN KIZARTMASI
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğüs bonfile,
- 150 gr yerfıstığı,
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 2 tatlı kaşığı hardal,
- Tuz, karabiber,
- Kızartmak için sıvıyağ
Soğan Kızartması İçin:
- 3 adet iri soğan,
- 1 çay bardağı un,
- 1 çay bardağı soda,
- 1 çay bardağı nişasta,
- 2 yemek kaşığı ketçap,
- Tuz
Yapılışı:
Yerfıstığını ayıklayıp, iri dövün Sıvıyağ, hardal, karabiber ve tuzu karıştırın Bonfileleri bu sosa batırıp, yer fıstığına bulayıp, sıvıyağda kızartın Soğanları ayıklayıp, enine yuvarlak halkalar halinde kesin Halka halka ayırın Un, soda, nişasta, ketçap ve tuzu iyice çırpın Halka soğanları önce una, sonra bulamaca bulayıp, sıvıyağda kızartın Tavukların yanında servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|