Konu
:
Hamsi Dolması (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Dolması (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Dolması (6 Kişilik)
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık
Malzemeler
1 kg hamsi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yemeğin Tarifi
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim
Bol suyla yıkayalım
1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım
Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım
Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım
Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim
Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim
Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim
Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım
2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım
2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim
Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım
3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim
Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım
Derin bir tavaya sıvı yağı alalım
Hamsileri kızartalım
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul