Konu
:
Alti Ezmeli Tike Kebabi (Kuşbaşi)
Yalnız Mesajı Göster
Alti Ezmeli Tike Kebabi (Kuşbaşi)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alti Ezmeli Tike Kebabi (Kuşbaşi)
ALTI EZMELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşi)
M a l z e m e l e r
500 gr
kebaplık et
100 gr
kuyruk
Terbiye İçin:
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz ve karabiber yeni bahar
Sos İçin:
4-5 domates
3-4 adet sivri yeşilbiber
HAZIRLANIŞI:
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Et ve kuyruk yağı sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir
Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir
Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir bir tabağa konur
İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir
Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir
Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul