Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Dana Bifteği Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Dana Bifteği Tarifi




Malzemeler
GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori

* 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g * 40 g tereyağı
* 150 ml tavuk suyu tableti
* 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 limonun suyu
* 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı
* Tuz ve karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
Adaçayı yaprakları Limon dilimleri
Yapılışı:
Limonlu Dana Bifteği

1 - Fırını 110 C'ye ısıtın
2 - Bir tavada tereyağını eritinYağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dakaltın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin
3 - Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutunTavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyinBir taşım kaynatınKarışımı ağır ateşte 4-5 dakkaynatınTuzunu biberini ilave edin
4 - Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın
HAZIRLAMA:
Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidirEvde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin
DİKKAT:
Etleri yağda fazla pişirmeyinFazla pişen etler kuru ve sert olur
SERVİS ÖNERİLERİ:
Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz
Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür

Alıntı Yaparak Cevapla