Konu
:
Limonlu Dana Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Dana Bifteği Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Dana Bifteği Tarifi
Malzemeler
GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik)Süre: 25 dak 1 Porsiyon 225 Kalori
* 4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g
* 40 g
tereyağı
* 150 ml tavuk suyu tableti
* 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu
* 1 limonun suyu
* 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya l çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı
* Tuz ve karabiber
SÜSLEMEK İÇİN:
Adaçayı yaprakları Limon dilimleri
Yapılışı:
Limonlu Dana Bifteği
1 - Fırını 110 C'ye ısıtın
2 - Bir tavada tereyağını eritin
Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dak
altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin
3 - Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun
Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin
Bir taşım kaynatın
Karışımı ağır ateşte 4-5 dak
kaynatın
Tuzunu biberini ilave edin
4 - Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp,adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın
HAZIRLAMA:
Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülmelidir
Evde eti 2 yağlı kağıt arasına koyup dövün ve döverken etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin
DİKKAT:
Etleri yağda fazla pişirmeyin
Fazla pişen etler kuru ve sert olur
SERVİS ÖNERİLERİ:
Limonlu dana etini küçük küp soğan ve ince kıyılmış kıvırcık salata ile tereyağda sote edilmiş bezelyeyle sunabilirsiniz
Tereyağlı patates ve makarna da iyi birer garnitürdür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul