Konu
:
Yoğurtlu Dana Eti
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Dana Eti
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Dana Eti
Yoğurtlu Dana Eti
Malzemeler
• 750 gr
dana eti (ince şeritler halinde doğranmış)
• 4 adet patates (iri küpler halinde doğranmış)
• 400 gr
yoğurt
• 3 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
• 4 diş sarmısak
• 4 çorba kaşığı sirke
• 1 su bardağı doğranmış domates (250 gr
)
• 2 çay kaşığı şeker
• 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1/2 çay bardağı un
• Tuz
• Karabiber
• Kızartmak için sıvıyağ
Tarif
Bir su bardağı doğranmış domates bir çorba kaşığı sirke şeker üç çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 diş sarmısağı kavurarak koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin
Tuz ve biberle tatlandırın
Patatesleri iri küpler halinde kesin
Dana etlerini ince şeritler halinde kesin
3 çorba kaşığı sirke ve 2 diş dövülmüş sarmısağı karıştırıp etlerin üzerine dökün ve bir kenarda bekletin
Patatesleri yağda kızartın ve fazla yağlarını bir kağıt havlu yardımıyla alarak servis tabağına aktarın
Önceden 150 dereceye ısıttığınız fırına koyarak sıcak kalmalarını sağlayın
Soğanları una bulayarak kızartın ve fazla yağlarını aldıktan sonra fırındaki patateslerin üzerine aktarın
Üzerlerine kıyılmış maydanozları da serpin
Etleri de kızgın yağda kızartın
Yoğurdu çırparak fırında bulunan patates ve soğanların üzerine dökün
Kızartmış olduğunuz etleri de yoğurdun üzerine yerleştirip en üste de domates sosunu dökün
Kızartma yağından 2 çorba kaşığı yağ alıp 3 çorba kaşığı suyla karıştırarak yemeğin üzerinde gezdirin ve hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul