Yalnız Mesajı Göster

Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi)



Fırında Hindi (Yılbaşı Hindisi)



Malzemeler
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Yemeğin Tarifi
Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün
Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın
İçine 2 limon suyunu ilave edin
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin
Sosun arta kalanını saklayın
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz
Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla