Konu
:
Yemek Adı : Gelin Bohçası
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Adı : Gelin Bohçası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Adı : Gelin Bohçası
Yemek Adı : Gelin Bohçası
Mutfak : Türk
Türü : Av Etleri
MALZEMELER
1 kg un
3 adet yumurta
1/2 kg nişasta
1/2 çorba kaşığı tuz
400 gr tereyağı
2 su bardağı su
3 su bardağı antep fıstığı
kaymak
şerbeti:
3,5 su bardağı su
1 kg tozşeker
HAZIRLANIŞI
Önce unu eleyin
Üzerine yumurtaları kırın ve su ile tuzu da ekleydikten sonra sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun
Daha sonra üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin
Hamuru 12 eşit parçaya bölün
Üzerine nişastayı serpin ve hamurları yassı hale getirin
Oklava yardımıyla çok ince açın
Yufkaların oklavaya yapışmasını önlemenin yolu nişasta serpmektir
Tereyağını eritin ve düz bir zeminde açılan yufkaların dördünü aralarına bu yağdan sürerek üst üste dizin
kenar uzunlukları 8-9 cm olan kareler kesin
Karelere 1 çay kaşığı dövülmüş antep fıstığı koyun
Sonra kare hamurun dört bir ucunu üst üste birleştirerek sıkıştırın
Geride kalan 8 yufkayı da 4'er tane ile aynı işlemlerden geçirin
Yağlanmış tepsiye dizin
Kalan erimiş tereyağını da tepsiye dökün
Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın
Orta derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak su ile şekeri kaynatın, şurup kıvamına gelince fırından çıkan tatlının üzerine sıcakken dökün
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul