Konu
:
Köri Soslu Kuzu Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Köri Soslu Kuzu Yahnisi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köri Soslu Kuzu Yahnisi
Malzemeler:
600 gr kuzu eti (kemiksiz)
2 çorba kaşığı köri
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı un
1 fincan sıvı yağ
3 soğan
1 domates
1 elma
Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu etinin fazla yağlarını temizleyip ceviz büyüklüğünde parçalara doğrayın
Soğanı soyup ince ince kıyın
Domatesin kabuklarını soyup tavla zarı şeklinde kesin
Diğer yanda sıvı yağı hızlı ateşte iyice kızdırın
İçine etleri atıp, beş dakika biraz kızarana kadar kavurun ve soğanı ekleyin
Soğanlar pembeleşene kadar 6-7 dakika daha kavurun ve unu ilave edip bir dakika daha karıştırın
Üç su bardağı su ekleyip, köri ve tuz ilave ettikten sonra yavaş yavaş etler yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin
Pişen etleri kevgirle, suyunu süzerek alıp bir kaba koyun
Yemeğin suyunu başka bir kaba süzün ve içine krema ilave edip ateşe oturtun
Elmaları soyup fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın ve sosa ekleyin
Sosu 4-5 dakika kaynattıktan sonra etlerin üzerine dökün
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul