Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |



Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 45
Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:
6 adet dana bonfile 2 su bardağı mantar 4 adet patates 6 dal yeşil soğan 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) Yarım limonun suyu Karabiber Tuz

Tarifi:
• Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin
• Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın
• Etleri kenara alın
• Tavanın içine tekrar yağ ilave edin
• Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin
• İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun
• Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın
• Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin
• Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün
• Kaynayınca biftekleri ilave edin
• Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın
• Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın
• Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın
• Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla