Konu
:
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |
Mantar Soslu Bonfile
Hazırlama Süresi:
15
Pişirme Süresi:
45
Kişi Sayısı:
6
Malzemesi:
6 adet dana bonfile 2 su bardağı mantar 4 adet patates 6 dal yeşil soğan 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) Yarım limonun suyu Karabiber Tuz
Tarifi:
• Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin
• Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın
• Etleri kenara alın
• Tavanın içine tekrar yağ ilave edin
• Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin
• İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun
• Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın
• Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin
• Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün
• Kaynayınca biftekleri ilave edin
• Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın
• Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın
• Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın
• Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul