Konu
:
Turşulu Ördek...
Yalnız Mesajı Göster
Turşulu Ördek...
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşulu Ördek...
MALZEMELER
iç pilav için :
1 baş soğan
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı fıstık
tuz, karabiber
yemek için :
iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
1 baş soğan
150 gr margarin
kırmızı biber
150 gr tereyağ
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin
Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun
Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1
5 saat kadar ağır ateşte pişirin
Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul