Konu
:
Dana Şnitzel
Yalnız Mesajı Göster
Dana Şnitzel
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Şnitzel
Kullanılacak Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartmak için)
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı galeta tozu
1kg şinitzellik dana biftek
Hazırlanma Şekli
Kasaptan eti alırken dana şnitzel etini ince ince kestirin iyice ince olarak de ezdirin
(ya da mutfak da kendiniz et tokmağınla ezin) Lezzetli olması için etin iyice dinlendirilmiş olması şarttır
(Şnitzel etini, yoğurt, soğan suyu, sarımsakları ezin
Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul veya toz biberle karıştırın
bir gece buzdolabında bırakın Etin daha lezzetli olduğunu görürsünüz)
Bir kaba un koyun, bir kaba yumurtaları çırpın (yumurtaların içine bir yemek kaşığı su ilave etmeniz şntzelinizin kabuğunun gevrek olmasını ve dağılmamasını sağlayacaktır
İçine arzuya göre kekik, kimyon kırmızı pul veya toz biber hardal koyarak yumurtalı karışımı tatlandırabilirsiniz) Üçüncü bir kaba ise galeta unu koyun
Etlerimizi ilk önce una (Una bulanmadan rende kaşara sonra una batırılırsa lezzeti çok daha güzel olur) sonra yumurtaya ve en son galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul