Yalnız Mesajı Göster

Fırında Beşamel Soslu Hindili Krep

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Beşamel Soslu Hindili Krep



FIRINDA BEŞAMEL SOSLU HİNDİLİ KREP

Beşamel sos malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı margarin,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 su bardağı süt,
- 4 yemek kaşığı kaşar rendesi
Harç malzemeleri:
- 250 gr hindi göğüs eti,
- 3 adet domates,
- 2 adet yeşil biber,
- 1 su bardağı bezelye,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Krep malzemeleri:
- 2 su bardağı un,
- 2 adet yumurta,
- 2 su bardağı süt,
- Tuz

Yapılışı:
Un, yumurta, süt ve tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin Karışımdan bir kepçe alıp çok az yağla ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirin Haşlanmış hindi etini az yağda soteleyin Zar şeklinde doğranmış domates, yeşil biber ve bezelyeyi ilave ederek 10 dakika kısık ateşte pişirin Tuz ve biberi ekleyin Kreplerin ortasına hazırladığınız harçtan koyup, rulo şeklinde sarın Margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyip boza kıvamında sos hazırlayın Tuz ve biberi ekleyin Krepleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine beşamel sosu boşaltın Kaşar rendesi serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla