Yalnız Mesajı Göster

Sucuk Yapılması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuk Yapılması



Malzemeler :
5 kg sığır kıyması 100 gr sarımsak
1 kg koyun kıyması
2 çorba kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı yeni bahar
Kafi miktarda dana ve koyun
bağırsağı
Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Makinadan geçirilmiş kıymaya, tuzu, iyice dövülmüş sarımsağı, karabiberi, kırmızı biberi, yeni baharı koyup iyice yoğurun Yoğrulmuş bu etin üzerini örtüp bir gece serin yere bırakın
Ertesi günü tuzunu kontrol edip tekrar yoğurun

Bıçaksız bir et makinasına eti koyup temizlenmiş bağırsaklara huni yardımıyla hiç ara kalmayacak şekilde doldurun

Kafi uzunluk elde edilince bağırsakları kalın bir iple boğarak bağlayın, sonra iki ucunu birleştirip bir halka yapın

Bu şekilde bütün sucuğu bağırsaklara doldurun Hepsi bitince halkaları bir sopaya geçirin

Fazla suyunun çıkması için halkaları toplu iğne ile bir kaç yerinden delin Halkaları serin bir yere asıp kurutun

İstenilen kuruluğa gelince de üzerlerine zeytinyağ sürün

Alıntı Yaparak Cevapla