Yalnız Mesajı Göster

Etli Kabak Dolmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kabak Dolmasi



Malzemeler :
1 kg dolmalık kabak
300 gr kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
1çorba kaşığı domates salçası
1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın

Kıymanın içine soğanları rendeleyin Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin

İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin

Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin
Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla