Konu
:
Etli Kabak Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kabak Dolmasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kabak Dolmasi
Malzemeler :
1 kg
dolmalık kabak
300 gr
kıyma
2 adet soğan
2 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı margarin
1çorba kaşığı domates salçası
1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın
Kıymanın içine soğanları rendeleyin
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın
Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin
Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin
İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun
Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin
Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin
Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin
Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul