Yalnız Mesajı Göster

Pastırmanın Hazırlanması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmanın Hazırlanması



Malzemeler : 2-3 kg'lık parçalar halinde
besili sığır eti
50 gr toz kırmızı biber
50 gr çemen
50 gr sarımsak
Tuz Hazırlanışı :
Etleri düzgün biçimde parçalara ayırıp dövün sonra üzerine 1 kat tuz, 1 kat et olmak üzere bir teneke içine dizin

Hepsini dizdikten sonra en üste bir ağırlık koyarak etlerin iyice yassı olmasını sağlayın Böylece etleri 15-20 gün serin bir yerde bırakın
En son etlerin fazla tuzunun gitmesi için bol suda 1 gün bekletin Etleri sudan çıkarıp uçlarından ip geçirip serin güneşsiz rüzgarlı bir yere asıp sularını süzdürün
Sarımsakla tuzu incecik dövün, içine çemeni, kırmızı biberi koyup karıştırın ve biraz su ile koyuca bulamaç hazırlayın

Suları iyice süzülmüş etlerin her tarafına bu bulamacı muntazam olarak sürün ve kuruması için tekrar serin bir yere asın

Çemen kuruduktan sonra etleri ipten alıp, serin bir yerde kullanılacağı zamana kadar saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla