Konu
:
Pastırmanın Hazırlanması
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmanın Hazırlanması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmanın Hazırlanması
Malzemeler
:
2-3 kg
'lık parçalar halinde
besili sığır eti
50 gr
toz kırmızı biber
50 gr
çemen
50 gr
sarımsak
Tuz
Hazırlanışı :
Etleri düzgün biçimde parçalara ayırıp dövün sonra üzerine 1 kat tuz, 1 kat et olmak üzere bir teneke içine dizin
Hepsini dizdikten sonra en üste bir ağırlık koyarak etlerin iyice yassı olmasını sağlayın
Böylece etleri 15-20 gün serin bir yerde bırakın
En son etlerin fazla tuzunun gitmesi için bol suda 1 gün bekletin
Etleri sudan çıkarıp uçlarından ip geçirip serin güneşsiz rüzgarlı bir yere asıp sularını süzdürün
Sarımsakla tuzu incecik dövün, içine çemeni, kırmızı biberi koyup karıştırın ve biraz su ile koyuca bulamaç hazırlayın
Suları iyice süzülmüş etlerin her tarafına bu bulamacı muntazam olarak sürün ve kuruması için tekrar serin bir yere asın
Çemen kuruduktan sonra etleri ipten alıp, serin bir yerde kullanılacağı zamana kadar saklayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul