Konu
:
Şiveydiz (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Şiveydiz (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şiveydiz (4 Kişilik)
(4 Kişilik)
Malzemeler
250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Sos Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir
Yemeğin Tarifi
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın
Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın
Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin
Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın
Yemeği servis tabağına alın
Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul