Yalnız Mesajı Göster

Şiveydiz (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz (4 Kişilik)



(4 Kişilik)


Malzemeler
250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Sos Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir

Yemeğin Tarifi
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın

Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin

Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın

Yemeği servis tabağına alın Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla