Konu
:
Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı
Körili Tavuk ve Şehriye Pilavı
malzemeler:2 kişilik
2 adet büyükçe tavuk but, derisi kalsın, kemiğini çıkartırın
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı köri
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı arpa şehriye ya da kuskus
1
5 su bardağı kaynar su
tuz
tarif:
Butları bıçakla 4 er parçaya kesin
Bu parçaları kaseye koyun ve köriyi üzerine serpip her yerine iyice bulaştırın
Fırına girebilecek demir bir tavayı ya da kalın tabanlı çelik bir tencereyi ateşin üzerinde iyice kızdırın
Yağı ekleyin ve bunun içinde tavukları iyice kızartın
Kızarınca tavukları çıkarın ve aynı tavaya küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve dibinde kalan yağ ile kavurun
Soğanlar sarı bir renk alınca şehriyeyi ekleyin ve bir kaç dakika kavurun
(Eğer kullandığınız tencere fırına giremeyen bir kap ise, bu aşamada malzemeyi fırına girebilecek bir kabın içine boşaltın
)
Şehriyeyi kaşığın sırtıyla tavanın dibine yayın ve tavukları üzerine yerleştirin
Kaynar suyu ekleyin ve üzerine biraz tuz serpiştirin
Kapağını kapatın
Tencereyi önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirip 20-25 dakika pişirin
(Ben demir tavada pişirdiğim için süre farkı olmuş olabilir
Şehriyeler suyunu çekip, yumuşayana kadar desem daha iyi olur
)
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın
Bu yemek özellikle davetler için uygun
Basit ve lezzetli
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul