Yalnız Mesajı Göster

Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Tavuk Ve Şehriye Pilavı



Körili Tavuk ve Şehriye Pilavı

malzemeler:2 kişilik

2 adet büyükçe tavuk but, derisi kalsın, kemiğini çıkartırın
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı köri
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı arpa şehriye ya da kuskus
15 su bardağı kaynar su
tuz
tarif:

Butları bıçakla 4 er parçaya kesin Bu parçaları kaseye koyun ve köriyi üzerine serpip her yerine iyice bulaştırın
Fırına girebilecek demir bir tavayı ya da kalın tabanlı çelik bir tencereyi ateşin üzerinde iyice kızdırın Yağı ekleyin ve bunun içinde tavukları iyice kızartın
Kızarınca tavukları çıkarın ve aynı tavaya küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin ve dibinde kalan yağ ile kavurun Soğanlar sarı bir renk alınca şehriyeyi ekleyin ve bir kaç dakika kavurun(Eğer kullandığınız tencere fırına giremeyen bir kap ise, bu aşamada malzemeyi fırına girebilecek bir kabın içine boşaltın)
Şehriyeyi kaşığın sırtıyla tavanın dibine yayın ve tavukları üzerine yerleştirin
Kaynar suyu ekleyin ve üzerine biraz tuz serpiştirin Kapağını kapatın
Tencereyi önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirip 20-25 dakika pişirin(Ben demir tavada pişirdiğim için süre farkı olmuş olabilir Şehriyeler suyunu çekip, yumuşayana kadar desem daha iyi olur)
Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın
Bu yemek özellikle davetler için uygun Basit ve lezzetli

Alıntı Yaparak Cevapla