Konu
:
Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)
Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı
Yemeğin Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın
Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın
Etleri sürekli karıştırarak, pişirin
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın
Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin
Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin
Tencerenin kapağım kapatın
Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun
Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin
Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin
Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin
Yumuşayana dek pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul