Yalnız Mesajı Göster

Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8



Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
4 adet bonfile 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı karabiber, tuz Ayrıca; 5-6 adet salatalık turşusu (kibrit çöpü dilimlenmiş) 8 adet kürdan 1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi:
• Derin bir kabın içinde; soğan, sarmısak, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi karıştıralım
• Biftekleri bu sosun içinde 30 dakika kadar bekletelim
• Daha sonra biftekleri aaagahın üzerine koyup, içlerine 5-6 dilim salatalık turşusu koyalım ve sararak rulo haline getirip, kürdan batıralım
• Öte yandan tavaya tereyağını koyup eritelim ve bonfileleri çevire çevire 15-18 dakika kadar kızartalım
• Tabağa alıp, soğuttuğumuz bonfileleri, 2-3 cm eninde keskin bıçakla dilimleyelim
• Marul ya da beyaz lahanayı doğrayıp, tuzla ovalım
• Üzerine salata sosu gezdirip, bonfilelerin yanında garnitür olarak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla