Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Kuzu İncik (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu İncik (6 Kişilik)



(6 Kişilik)


Malzemeler
6 Adet Kuzu İncik
Tuz, Larabiber
5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Yaprak Defne
Kekik
300 gr havuç
300 gr Mantar
Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr)
2 Yemek Kaşığı Nişasta
2 Yemek Kaşığı Sirke

Yemeğin Tarifi
Incikleri tuzlayıp biberleyin Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın Soğan ve sarmısağı kıyın Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin

Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin

Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla